Energie besparen tips

Energie besparen tips

Energie besparen met de goedkoopste energieprijzen 2022 kan zeer eenvoudig. In onderstaand overzicht geven we je een paar handige energie bespaar tips. Simpele tips om makkelijk energie te besparen en dus zo ook jaarlijks veel geld te besparen op je energierekening.

  • Besparen op energie kosten
  • Besparen op Water
  • Besparen door energie zuinige apparaten

Besparen op energie kosten

Wil je echt op je energie kosten besparen dan is het handig om er eerst voor te zorgen dat je een energie aanbieder neemt met de goedkoopste energie. Daarna zou het je ook enorm veel voordeel opleveren als je een jaarlijkse energie bonus ontvangt. De energie bonus wordt in de meeste gevallen verrekend met je energie jaarrekening. Op deze manier energie kosten besparen zou je zomaar €300 á €400 per jaar kunnen opleveren. Gebruik onze energievergelijker 2022 om echt te besparen.

Besparen op water

Energie besparen kan vooral op water. Huishoudens gebruiken gemiddeld €185 per jaar aan gas (prijspeil 2016/2017) voor warm water in douche en in de keuken. Door het gebruik van bijvoorbeeld een zuinige spaardouche een waterbesparende kraan of door gewoon korter te douchen kun je hier veel geld mee besparen. Water besparen is een voudig en iedereen kan het. Elke dag gebruiken we per persoon gemiddeld zo’n 120 liter water. Het meeste van ons water wordt gebruikt voor wassen, schoonmaken en het doortrekken van ons toilet. In onderstaand overzicht geven je het gemiddelde watergebruik per persoon/per dag;

Douche 39,7 liter
Wastafel 5,2 liter
Toiletspoeling 35,2 liter
Wassen, hand 2,2 liter
Wassen, machine 1,9 liter
Voedselbedeling 1,8 liter
Overige 7,8 liter

Besparen met energie zuinige apparaten

Energie besparen met energie zuinige apparaten kan echt lonen. Jaarlijks kan het je veel geld schelen als je gebruik maakt van energie zuinige producten. Het enige nadeel aan deze energie besparing is dat de investering van de energie zuinige apparaten vaak veel geld kost.