Gaslicht vergelijken

Direct energie vergelijken?

Bij de grootste vergelijker van NL?

Gaslicht vergelijken? Door elk jaar gaslicht leveranciers met elkaar te vergelijken bespaar je kosten op jouw energierekening. Stap eenvoudig over op een goedkopere energieaanbieder door het vergelijken van gaslicht. Hiermee bespaar je al snel veel euro’s per jaar. Het vergelijken van de gaslicht prijzen is super eenvoudig met onze energievergelijker. Binnen enkele klikken heb je de goedkoopste energieleverancier voor de beste energie aanbiedingen. Vergelijk energie direct met onze handige energievergelijker.

Direct energie vergelijken?

Bij de grootste vergelijker van NL?

Gaslicht prijzen

Het energietarief bestaat uit m3 gas en kWh licht. Je kunt Gas en licht ook apart bij 2 energieleveranciers hebben ingekocht. De prijs van gas en licht kun je voor één of meerdere jaren vastzetten bij deze energieleverancier. Je betaalt dan een bedrag per maand of jaar. Vaak wordt dit termijnbedrag berekend op basis van de laatste verbruiksjaren op het adres waar je woont. Deze informatie wordt door de energieleveranciers opgevraagd bij de netbeheerder van jouw huis. Bij het vergelijken kan je ook een inschatting opgeven als je het energieverbruik niet weet. Je maakt je keuze van energieleverancier en gaat maandelijks betalen op basis van je inschatting. Verbruik je minder energie? Dan ontvang je de bespaarde kosten na de afloop van jouw energiecontract terug op jouw rekening. Verbruik je meer? Dan moet je nog een bepaald bedrag bijbetalen. Het is vaak voordeliger om jouw gaslicht verbruik wat hoger in te schatten, zo voorkom je dat je aan het einde van de looptijd voor onverwachte energie kosten staat. Door jaarlijks over te stappen en gaslicht vergelijken bespaar je geld.

Waarom gaslicht leveranciers vergelijken?

De tarieven voor gas en licht verschillen per aanbiederen dan wil je natuurlijk de goedkoopste energieleverancier. De energieleveranciers mogen alleen met elkaar concurreren op de kale gasprijs, dit is de prijs waar geen belastingen en heffingen zijn bijgerekend. De prijs van gas wisselt vaak. Daarnaast zorgen strenge winters voor een hogere gasprijs omdat meer mensen de verwarming opstoken en zachte winters zorgen natuurlijk voor een lagere gasprijs. De gasleveranciers mogen wekelijks hun aanbiedingen aanpassen en plaatsen. Het is daarom goed om te bekijken op welk moment je in wilt stappen en dat doe je doormiddel van gaslicht vergelijken.

Direct energie vergelijken?

Bij de grootste vergelijker van NL?

Gaslicht overstappen

Gaslicht overstap voordelen 

Welkomstpremie:
Veel energieaanbieders bieden welkomstpremies aan om zo aantrekkelijker te zijn dan de andere aanbieders binnen onze energievergelijker. Nu klinkt een welkomstpremie natuurlijk erg interessant maar is het ook echt wel zo voordelig?

De meeste premies liggen tussen de 100 en 220 euro bij een combinatiepakket voor gaslicht. Ontvang je een flinke welkomstpremie en hoef je het energiecontract maar voor één jaar af te sluiten? Dan heb je een erg aantrekkelijke deal gevonden. Je kunt het volgende jaar namelijk naar een andere energieleverancier overstappen en opnieuw een welkomstpremie ontvangen. Eventueel met actietarief erbij! (lees verder voor meer informatie hierover.)

Kies je echter voor een hoge welkomstpremie maar heeft het gaslichtcontract een looptijd van drie of vijf jaar, dan zal de korting per jaar erg minimaal zijn. Een hogere welkomstpremie kan ook voor een hoger termijnbedrag zorgen, let hier altijd op voordat je een contract afsluit. Wij raden je daarom aan om jouw keuze niet alleen op de welkomstpremie te baseren wanneer je een contract voor langere tijd afsluit.

Welkomstcadeau:
Een aantal energieleveranciers haalt via hun eigen website of telefonische verkoop klanten binnen met interessante welkomstcadeaus zoals een Ipad, slimme thermostaat, dinerbon en dergelijke. Alhoewel dit een aantrekkelijk aanbod lijkt, betaal je dit product als consument vaak uit eigen portemonnee. Dit kan in de vorm van een langer contract van drie of vijf jaar zijn, of met een hoog vastrecht. Lees van te voren altijd de voorwaarden goed door, zodat je zeker weet dat er geen haken en ogen aan deze aanbieding zitten. Met onze vergelijker kun je onafhankelijk de beste keuze vinden, zonder de welkomstcadeaus.

Lager tarief:
Zoals eerder in dit verhaal aangegeven, is de beste deal toch wel een actietarief voor jouw gas en licht. Als je ieder jaar overstapt, dan bespaar je hier uiteindelijk de meeste kosten mee. Op deze manier kun je jaarlijks overstappen naar de goedkoopste energieaanbieder. Bovenop een lager (actie) tarief ontvang je meestal ook een welkomstkorting. Deze korting wordt aan het einde van het jaar verrekend met de eindafrekening. Het restbedrag ontvang je uiteindelijk op jouw eigen rekening retour. In het geval van een strenge winter zal je waarschijnlijk niet veel van de korting terug krijgen, aangezien deze is verrekend met de extra stookkosten.

 

 

Direct beginnen met geld besparen! (hoe stap ik over)

Op onze energievergelijker vul je de volgende gegevens in:

  • Gas en licht verbruik of de samenstelling van jouw huishouden
  • Postcode
  • Huidige energieleverancierExtra opties:
  • Keuze voor groene of grijze energie
  • Vast of variabel contract
  • Aanpassingen aan het huis zoals zonnepanelen of zonneboiler

Wij berekenen binnen een paar seconden wat de goedkoopste leveranciers voor jou zijn. Met de bovenstaande tips bieden wij je enige handvaten om zo uiteindelijk de beste beslissing te maken.

Goedkope energie prijzen 2021

energie aanbiedingen 2021
Energie-direct-energie
Energie-eneco-energie
Energie-oxxio-energie
energie-essent-energie
Energie-budget-energie

Direct energie vergelijken?

Bij de grootste vergelijker van NL?

Goedkoopste energieleverancier 2021

Goedkoopste energieleverancier 2021? Met de energie 2021 prijzen zul je de energie 2021 aanbiedingen moeten vergelijken. Alleen dan kun je veel geld besparen op je energierekening 2021? Op energieaanbiedingenvergelijken.nl is het heel makkelijk met onze onafhankelijke energievergelijker 2021. Vul je gegevens in en check direct welke energie aanbieder de goedkoopste energieleverancier 2021 is om gelijk energiekosten te besparen. Overstappen van energie leverancier is super snel geregeld en bestaat uit slechts 4 korte stappen dankzij onze handige online energie 2021 vergelijker. De energievergelijker 2021 kost gemiddeld maar 5 minuten van je kostbare tijd.

Direct energie vergelijken?

Bij de grootste vergelijker van NL?

EnergieAanbiedingenVergelijken.nl