Prijsplafond 2024 energie

Bijna alle Nederlandse huishoudens konden gebruik maken van het energie prijsplafond 2023 waarmee je een minder hoge energierekening 2023 krijgt. De Energieprijzen zijn nog steeds hoger dan de jaren ervoor maar door het energie prijsplafond werden deze prijzen gedrukt. In dit artikel beantwoorden we vragen over het prijsplafond 2024 energie en het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier 2024.

Prijsplafond stopt in 2024

Sigrid Kaag, minister van Financiën Nederland, geeft aan dat het om een tijdelijke maatregel ging en dat dat het prijsplafond in 2024 niet meer van kracht is. Wat betekent het voor jou zodra het prijsplafond in 2024 niet meer van kracht is en dan heeft het toch weer zin om over te stappen van energieleverancier!

Waarom stopt het prijsplafond 2024 energie?

Het kabinet heeft eind 2022 diverse maatregelen aangekondigd om er voor te zorgen dat niet een driekwart van Nederland in enorme financiële problemen zou komen. De stijgende energieprijzen waren voor veel gezinnen de bom in hun portemonnee.  De verschillende maatregelen en tegemoetkomingen waren dus echter maar tijdelijk! Nu de energie en gasprijzen zich lijken te stabiliseren stopt het energieplafond.

Prijsplafond

Het is 2024 en  het prijsplafond keert niet meer terug. De grote energiemaatschappijen zien het niet zitten om deze regeling te verlengen in 2024 en minister Kaag deelt hun mening en wens. Aan RTL nieuws verklaart minister Kaag dat “Natuurlijk is dit een regeling die alleen maar tijdelijk en zo gericht mogelijk kan zijn” en “We hebben dit nu gedaan, op dit moment, omdat de onzekerheid te groot was. Om mensen de winter door te helpen.” Daarnaast wijst een woordvoerder van het ministerie op het prijskaartje, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Anders jaag je de Staat op kosten en de belastingbetaler ook”, verklaart hij het verdwijnen van het prijsplafond, per 1 januari 2024.

Verwachting energieprijzen 2024

Wat is nu de verwachting energieprijzen 2024? Diverse media schenken aandacht aan een vast contract voor lange tijd, maar ben je hier wel zeker van? Nee, is ons antwoord. Wat ons betreft is het afsluiten van een jaarcontract voldoende en maken deze partijen je vooral bang. Veel hoger dan het is geweest zal het niet meer worden en inmiddels heb je waarschijnlijk ook zelf diverse maatregelen getroffen om de kosten te drukken.

Energievergelijker 2024

Energie aanbieders zorgen voor de levering van stroom en-/of gas naar je woning. Hiervoor maken zij gebruik van het stroomnetwerk van de regionale netbeheerders in jouw gemeenten. Je mag zelf kiezen wie je energieleverancier 2024 wordt en wat voor contract je met deze aanbieder afsluit. Je kunt 1 leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook 2 aparte aanbieders zijn. Je kiest er dan gewoon 1 voor de levering van gas en 1 voor elektriciteit. Energieprijzen vergelijken kan je helpen met een keuze maken voor bijvoorbeeld te kiezen voor goedkope energie 2024